Menu Sluiten

De praktijk

Over Mij

Ik ben Marion Huijbregts: open, sensitief, creatief, enthousiast en ambitieus, met passie voor alles wat ik doe. Vanuit de verbinding mensen ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling, vind ik het mooiste wat er is. Samen onderzoeken, de grenzen aftasten en nieuwe wegen bouwen.

Ontdekken waar iemand energie van krijgt om zo de ander in zijn kracht te zetten.”

In de loop der jaren heb ik een persoonsgerichte visie eigen gemaakt. Daarbinnen leg ik de nadruk op het verstevigen van de autonomie. Ik ben ervan overtuigd dat dit begint met het afstemmen op de persoon die je voor je hebt en erkennen dat hij of zij er mag zijn. Werken vanuit de verbinding is de kern van mijn grondhouding. De basis is mensgericht, laagdrempelig en authenticiteit.

Ervaring

Sinds 2001 werk ik in de hulpverlening. In verschillende settings heb ik kennis mogen maken met uiteenlopende problematiek.
Ik werkte onder anderen binnen de volwassen en ouderen psychiatrie, met jongeren met autisme en behandeling binnen een forensisch kader. Naast de complexe zorg, heb ik ervaring binnen de dagbehandeling en begeleid ik mensen die zelfstandig wonen in de wijk.

Vanuit mijn onderneming Paper Soul, werk ik samen met Praktijk Mind.
Hier geef ik vaktherapie beeldend en sensorische integratie aan kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende problematiek.
Daarnaast ben ik docent vaktherapie beeldend aan Zuyd Hogeschool, waar ik de nieuwe generatie vaktherapeuten opleid.
Kijk voor een volledig overzicht van mijn werkervaring op LinkedIn en voor een sfeerimpressie van mijn projecten op het videokanaal en voor de inhoudelijke bijdrage bij ISSUU.

Methodieken

Binnen de praktijk werk ik persoonsgericht en staat het volgen van het proces van de ander centraal. Daarvoor maak ik gebruik van de tools uit verschillende methodieken. Hieronder zijn enkele voorbeelden van methodieken waar ik bekend mee ben.

De locatie

De praktijk van Paper Soul bevind zich op Sectie C te Eindhoven. Dit voormalig industrieterrein is de laatste decennia uitgegroeid tot een broedplek van creativiteit. Paper Soul is hier gehuisvest en biedt de mogelijkheid om zowel binnen de praktijk als buiten in de natuur te werken.

We zijn bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikken over gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kijk voor meer informatie op Paper Soul op Sectie C.

Vakverenigingen en registraties

Ik heb me aangesloten bij
Federatie Vaktherapeutische Beroepen – FVB
Nederlandse Vereniging van Beeldende Therapie – NVBT
Vrijgevestigde Vaktherapeuten – VVT
Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg – NIBIG
Ik ben geregistreerd in de kwaliteitsregisters van
Register Vaktherapie
Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg – NIBIG
Ik en mijn praktijk zijn tevens geregistreerd binnen
Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners – AGB.

Privacy en voorwaarden

Paper Soul vindt het borgen van privacy en transparante communicatie belangrijk. Hiervoor hebben we de volgende documenten opgesteld:

.

Als je vragen hebt, kan je altijd vrijblijvend contact opnemen.