Menu Sluiten

Educatieve video’s

Paper Soul

Logo Paper Soul

Binnen de therapie, coaching en het educatieprogramma van Paper Soul wordt regelmatig gebruik gemaakt van educatief videomateriaal.
Op deze pagina geven we enkele voorbeelden.

* Depressie
* Empathie vs sympathie
* Verslaving
* Evolutie
* Emoties
* Bang zijn
* Zelfcriticus
* One minute fly


Depressie

I had a black dog, his name was depression

In het ergste geval kan depressie een beangstigende, slopende aandoening zijn. Miljoenen mensen over de hele wereld leven met een depressie. Veel van deze personen en hun families zijn bang om over hun worstelingen te praten en weten niet waar ze terecht kunnen voor hulp. Depressie is echter grotendeels te voorkomen en te behandelen. Het herkennen van depressie en het zoeken naar hulp is de eerste en meest cruciale factor voor herstel.

Paper Soul contact

Empathie vs Sympathie

Brené Brown:
How can I be there for you?

Wat is de beste manier om iemands pijn en leiden te verlichten? In deze prachtig geanimeerde bijdrage aan RSA Short herinnert professor Brené Brown ons eraan dat we alleen een oprechte empathische verbinding kunnen maken als we dapper genoeg zijn om in verbinding te zijn met onze eigen kwetsbaarheid.

Paper Soul contact

Verslaving

Nuggets

Deze vogel wandelt op een pad waar hij Nuggets tegenkomt. Als het er een eet, voelt hij een soort high. Iedere keer als hij de volgende Nugget eet die op zijn pad komt wordt zijn high korter en valt hij harder……

Paper Soul contact

Evolutie

The Happiness Trap: Evolution of the Human Mind

Wist je dat de mensheid een natuurlijk psychologisch lijden heeft gecreëerd?

Paper Soul contact

3 x Alfred & Shadow

Emoties

A short story about emotions

Alfred is verliefd. Hij is ook boos, bang, verdrietig, alleen en heeft last van schaamte. Zijn goede vriend Joy helpt hem met zijn gevecht tegen Shadow…..

Paper Soul contact

Bang zijn

A Short Story About Being Scared

Iedereen is weleens bang, maar hoe komt dat nu eigenlijk? Wat zijn de verschillende vormen van angst en hoe ga je daar nu mee om?

Paper Soul contact

Zelfcriticus

A Short Story about Self-Criticism

Deze educatieve film laat zien hoe onze innerlijke criticus ons kan laten schamen voor wie we zijn en hoe we ons eenzaam en somber kunnen voelen. We hebben onze innerlijke zelfcriticus nodig en we hebben schaamte nodig als we iets verkeerds hebben gedaan dat onze hechte relaties of sociale positie in gevaar brengt. Velen ontwikkelen echter een overdreven intense criticus, die zweepslagen, grenzen verlegt en schade toebrengt in plaats van behulpzaam te zijn. Een harde zelfcriticus is vaak aanwezig bij mensen die worstelen met een depressie – en zelfassertieve woede en zelfcompassie zijn het tegengif.

Paper Soul contact

One minute fly

Short film on everything that makes life worth living.

Zoals de naam al aangeeft, heeft de one minute fly een zeer beperkte levensduur. Het wil in één minuut alles ervaren wat het leven de moeite waard maakt. Door Michael Reichert.

Paper Soul contact