Menu Sluiten

Educatieve video’s

Paper Soul

Binnen de therapie, coaching en het educatieprogramma van Paper Soul wordt regelmatig gebruik gemaakt van educatief videomateriaal in de vorm van animaties.
Op deze pagina geven we enkele voorbeelden.

* Depressie
* Empathie vs sympathie
* Verslaving
* Trauma en het zenuwstelsel
* Evolutie
* Emoties
* Zelfcriticus
* Eenzaamheid
* One minute fly
* The body keeps the score


Logo Paper Soul

Depressie

I had a black dog, his name was depression

In het ergste geval kan depressie een beangstigende, slopende aandoening zijn. Miljoenen mensen over de hele wereld leven met een depressie. Veel van deze personen en hun families zijn bang om over hun worstelingen te praten en weten niet waar ze terecht kunnen voor hulp. Depressie is echter grotendeels te voorkomen en te behandelen. Het herkennen van depressie en het zoeken naar hulp is de eerste en meest cruciale factor voor herstel.

Paper Soul contact

Empathie vs Sympathie

Brené Brown:
How can I be there for you?

Wat is de beste manier om iemands pijn en leiden te verlichten? In deze prachtig geanimeerde bijdrage aan RSA Short herinnert professor Brené Brown ons eraan dat we alleen een oprechte empathische verbinding kunnen maken als we dapper genoeg zijn om in verbinding te zijn met onze eigen kwetsbaarheid.

Paper Soul contact

Verslaving

Nuggets

Deze vogel wandelt op een pad waar hij Nuggets tegenkomt. Als het er een eet, voelt hij een soort high. Iedere keer als hij de volgende Nugget eet die op zijn pad komt wordt zijn high korter en valt hij harder……

Paper Soul contact

Trauma en het zenuwstelsel

Autnomisch zenuwstelsel (ANS): een polyvagaal perspectief

Deze video geeft een overzicht van hoe trauma en chronische stress ons zenuwstelsel beïnvloeden en hoe deze effecten onze gezondheid en ons welzijn beïnvloeden.

Paper Soul contact

Evolutie

The Happiness Trap: Evolution of the Human Mind

Wist je dat de mensheid een natuurlijk psychologisch lijden heeft gecreëerd?

Paper Soul contact

4 x Alfred & Shadow

Paper Soul contact

Emoties

A short story about emotions

Alfred is verliefd. Hij is ook boos, bang, verdrietig, alleen en heeft last van schaamte. Zijn goede vriend Joy helpt hem met zijn gevecht tegen Shadow…..

Paper Soul contact

Zelfcriticus

A Short Story about Self-Criticism

Deze film laat zien hoe onze innerlijke criticus ons kan laten schamen voor wie we zijn, waardoor we ons eenzaam en somber kunnen voelen. We hebben onze innerlijke zelfcriticus nodig, net zoals we schaamte nodig hebben voor als we iets verkeerds hebben gedaan wat onze relaties of sociale positie in gevaar kan brengen. Velen ontwikkelen echter een grote intense criticus, die grenzen verlegt en schade toebrengt in plaats van behulpzaam is. Zelfcompassie is het tegengif.

Paper Soul contact

Eenzaamheid

A Short Story About Loneliness

Deze film probeert uit te leggen wat eenzaamheid is, en wat het verschil is tussen helpende en problematische eenzaamheid. Sommigen van ons zijn eerder bang voor afwijzing dan anderen. Deze angst kan ervoor zorgen dat we ons vastklampen aan ongezonde relaties of liever niet dicht bij anderen komen – ook al is dat juist waar we naar verlangen en nodig hebben. Hoe kunnen we emotioneel opnieuw contact maken met mensen als we ons alleen voelen en bang zijn voor verlating?

Paper Soul contact

One minute fly

Short film on everything that makes life worth living.

Zoals de naam al aangeeft, heeft de one minute fly een zeer beperkte levensduur. Het wil in één minuut alles ervaren wat het leven de moeite waard maakt. Maar wat brengt dat eigenlijk?
Door Michael Reichert.

Paper Soul contact

The Body keeps the Score

Hoe wordt trauma opgeslagen in het lichaam?
Naar aanleiding van het boek van Bessel van der Kolk

Een groeiend aantal onderzoeken suggereert dat mentale onwelzijn niet alleen onze tol eist; het beïnvloedt ook ons fysieke zelf. We moeten luisteren naar wat ons lichaam ons vertelt – en er net zo ijverig voor zorgen als voor onze gedachten. Een pleidooi voor vaktherapie

Paper Soul contact