Menu Sluiten

Expertise & verdieping

Voor de professional

Als hulpverlener ben je altijd in ontwikkeling. Je staat in contact met de ander, ontdekt nieuwe technieken en ontmoet nieuwe mensen. Je werkt in een dynamische omgeving, waar je steeds je weg in moet vinden. Hier heb je in je loopbaan verschillende tools voor ontwikkeld. Jouw kennis en expertise zijn de basis voor jouw professie.

Als we onze kennis en expertise delen, groeien we niet alleen binnen ons vak, maar ook als persoon.”

Ik kijk graag samen met jou, waar jij jouw kennis het beste in kan zetten, waar jij energie van krijgt en waar jij het beste tot je recht komt. Dit begint met onderzoeken waar jouw behoeftes en kracht liggen en resulteert in een plan van aanpak. Enkele uitkomsten zijn bijvoorbeeld het uitwerken van een product of interventie, het opzetten van een training of misschien juist anders profileren binnen je organisatie of je eigen onderneming. Met een open blik, onderzoeken we samen de mogelijkheden.

Binnen de organisatie

Ook binnen een organisatie zijn er mogelijkheden om de kennis en expertise door te ontwikkelen en/of het aanbod te verrijken. Ik kijk graag met je mee.
Je kan hierbij denken aan een nieuwe invalshoek voor een coachingstraject, teamdag of onderzoeken wat vaktherapie beeldend of sensorische integratie kan betekenen binnen jouw bedrijf.

Maar ook als je een idee hebt wat je verder uit zou willen werken, kan je contact met me opnemen.
Ik vind het interessant om buiten de kaders te denken en ga graag met je in gesprek.
Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden en wat ik hierin zou kunnen betekenen.


Trainingen en methodieken

De Kleibak, vanuit tastzintuiglijk werken afstemmen op het sociaal emotionele ontwikkelingsniveau.
Dit is een drie daagse training voor beeldend therapeuten die kennis willen maken met tastzintuiglijk beeldend werken en zich willen verdiepen in de toepasbaarheid daarvan bij de verschillende sociaal emotionele ontwikkelingsniveaus.

Afstemmen vanuit beweging vind de basis in de methode Beweging-als-houvast. Deze methodiek gaat ervan uit dat probleemgedrag vaak zijn oorzaak vindt in de relatie tussen twee of meer personen. Door met een andere blik naar het gedrag van de hulpvrager te kijken, krijg je handvatten om op een andere manier te communiceren. Het gaat om het vinden van wederkerigheid. Je leert om eerst een verbinding te maken door synchroon te bewegen. Zo ontstaat er gezamenlijkheid. Vanuit hier kan je samen verder onderzoeken wat er nodig en wenselijk is. Dit vormt de basis: afstemming.

Werken vanuit behoeften is een training gebaseerd op het sociaal emotioneel ontwikkelingsmodel van Anton Dosen.
In het werkveld ligt steeds minder de nadruk op de diagnoses vanuit bijvoorbeeld het DSM en wordt er meer gewerkt vanuit behoeften. De SEO geeft hierin concrete handvaten.
Deze manier van kijken en interpreteren van gedrag richt zich dus niet op het ziektebeeld maar op de behoeften en het verlangen. Het maakt een onderscheid in verschillende ontwikkelingsniveaus. Deze zijn niet statisch en blijven altijd in ontwikkeling.
Door vanuit de bril van de Schaal van Emotionele Ontwikkeling te kijken, kun je (beter) aansluiten bij je cliënt. Tijdens de training verdiepen we ons in de verschillende niveaus en wat dat betekent voor je cliënt en jouw benadering.

Voor een overzicht


Kijk voor een volledig overzicht van mijn werkervaring als therapeut, organisator en docent op LinkedIn of op de praktijk. Voor een overzicht en sfeerimpressie van mijn projecten kan je kijken op Youtube en ISSUU.
Of volg de Facebookpagina van Paper Soul voor het laatste nieuws.

Bent u therapeut en opzoek naar informatie over ontwikkelingen binnen vaktherapie beeldend en kunstzinnige therapie?
Kijk voor meer informatie op de pagina van educatie en educatieve video’s.
Hier vindt u de laatste updates over de werkvormen en huiswerkopdrachten.