Menu Sluiten

Sensorische Integratie

Iedereen krijgt informatie via de zintuigen binnen.
Dit noemen we ook wel een zintuigelijke prikkel of stimuli.
Bij een bijzondere prikkelverwerking, kan je met een sensorisch integratie onderzoek, een beter beeld krijgen van wat jij nodig hebt.

De manier waarop deze prikkel in de hersenen wordt verwerkt is voor iedereen uniek. Zo komt een prikkel bij de één sterker binnen dan bij de ander. Dat maakt dat mensen verschillend kunnen reageren. Wanneer je deze prikkels niet goed kunt verwerken en dit jouw dagelijks leven beïnvloedt, kunnen we vanuit de sensorische integratie (SI) kijken hoe we je hier beter mee kunnen helpen.

Door mijn SI-plan kan ik beter inschatten wat ik écht nodig heb om me beter te kunnen concentreren.

prikkelverwerking

Vanuit de sensorische integratie, of ook wel sensorische informatieverwerking genoemd, gaan we dus kijken hoe jij met verschillende prikkels omgaat. Met een sensorisch integratie onderzoek helpen we jou en je omgeving, te begrijpen waarom je bepaalde voorkeuren hebt. Met het sensorisch integratieplan leer je hoe je hier op een positieve manier mee om kunt gaan.

Werkwijze Sensorische Integratie

Samen onderzoeken we de problemen die jij ervaart bij het verwerken van prikkels. We kijken naar wat je helpt en wat je lastig vindt. Met jouw toestemming vragen we dat ook aan mensen om je heen. Denk aan je partner, je ouders, begeleider, leerkracht of andere belangrijke mensen in je leven.
Voor het onderzoek kunnen we vragenlijsten, video-opnames of interviews gebruiken. Samen bespreken we de bevindingen en maken een plan op maat. We geven gericht advies, dat je in het dagelijks leven toe kan passen.

“Als ik ieder kwartier mag bewegen, lukt het me om de rest van de tijd met mijn werk bezig te zijn.”

Persoonlijke ontwikkeling Eindhoven Paper Soul

Praktische informatie

Bij het vermoeden van een bijzondere sensorische informatieverwerking, kan je vrijblijvend contact opnemen.
In overleg zullen het sensorisch integratie onderzoek en de coachingsessies in de praktijk van Paper Soul in Eindhoven of op locatie plaats vinden. Tijdens de intake zullen we de verschillende opties bespreken en kijken we samen naar wat het beste aansluit bij de vraag en behoeften.

We hebben een overzicht van de vergoedingen en tarieven voor sensorische integratie.
En bekijk hier een kleine greep uit het assortiment van producten die je in kan zetten voor het verbeteren van de sensorische integratie en een optimale prikkelverwerking.

Voor meer informatie over sensorische integratie of wel sensorische informatieverwerking, verwijs ik graag naar de site van de Nederlandse Stichting voor Sensorische Informatieverwerking.