Menu Sluiten

Vaktherapie beeldend

Maakt het zichtbaar

Binnen de praktijk van Paper Soul bieden we vaktherapie beeldend aan. Dit wordt ook wel beeldende therapie of creatieve therapie beeldend genoemd. De therapie is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen en wordt onder anderen gegeven in de regio Eindhoven.

De therapie

Beeldend werk heeft een eigen taal. Het helpt je stil te staan bij je emoties en gedachtes en uitdrukking te geven aan dat wat moeilijk te verwoorden is. 

“Ik ben gewoon begonnen met schilderen en ineens kwam het tevoorschijn.”

Vaktherapie beeldend is een ervaringsgerichte therapie waarin je gebruik maakt van verschillende materialen; zoals potlood, verf, klei of textiel. De keuze voor het materiaal en de opdracht wordt zorgvuldig afgestemd op jouw hulpvraag.

Tijdens de therapie maak je werkstukken waarin jouw kwaliteiten en valkuilen zichtbaar worden. Zo maak je ze tastbaar en concreet. Het biedt je de mogelijkheid om dingen te ervaren en je gevoelens te uiten.
Dit geeft nieuwe inzichten en biedt ruimte om nieuwe vaardigheden te leren. Samen gaan we op zoek naar creatieve oplossingen en maken we vanuit de therapie, een vertaalslag naar je dagelijks leven.

“Bij de vaktherapie mag ik met mijn handen werken. We hoeven nergens over te praten, ik mag er gewoon zijn.”


Doelstellingen

Je kan problemen ervaren in de privĂ©sfeer, op het werk of elders. Dit kan ervoor zorgen dat je ernstige klachten hebt of dat je ‘gewoon niet lekker in je vel zit’. Binnen vaktherapie beeldend gaan we onderzoeken hoe jij weer verder kunt.
De therapie kan je onder andere helpen bij hulpvragen die te maken hebben met:

Emoties
leren herkennen, voelen, uiten en reguleren. Emoties zoals frustraties, boosheid of gevoelens rondom rouw en depressie.

Zelfbeeld
vergroten van zelfvertrouwen en jezelf verder ontwikkelen.

Paper Soul biedt vaktherapie beeldend, of te wel beeldende therapie of creatieve therapie beeldend voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het is een ervaringsgerichte behandeling die door middel van het gebruik van creatieve materialen, inzichten en handvatten biedt. 
De therapie kan helpen bij hulpvragen of doelen die te maken hebben met emoties, zelfbeeld, sociale vaardigheden, cognitie en gedrag.
Vaktherapie beeldend vindt plaats in onze praktijk op Sectie C in Eindhoven, maar kan ook op locatie gegeven worden

Sociale vaardigheden
leren samenwerken, bevorderen van assertiviteit, accepteren en stellen van grenzen.

Gedrag
leren omgaan met spanning, stress en tegenslagen. Aanleren van nieuw gedrag.

Cognitie
vergroten van je concentratie, verbeteren van je doorzettingsvermogen, leren structuur aanbrengen, leren plannen, herkennen van negatieve en helpende gedachten

Praktische informatie

Persoonlijke ontwikkeling Eindhoven Paper Soul

Ben je benieuwd wat vaktherapie beeldend voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op door te mailen of te bellen. Aan de hand van een kennismakingsgesprek kijken we hoe vaktherapie beeldend jou verder kan helpen.
Vaktherapie beeldend wordt onder anderen aangeboden in de praktijk van Paper Soul in Eindhoven. Hier kan je onder anderen gebruik maken van het atelier en verschillende materialen. Als je voorkeur gaat naar een andere locatie, onderzoeken we samen de verschillende opties.

Kijk hier voor een overzicht van de vergoedingen en tarieven voor therapie en onderzoek.

Ben je een vaktherapeut en ben je op zoek naar verdieping of coaching?
Kijk dan verder bij expertise en verdieping.
Daar vind je ook ons educatieprogramma en een overzicht van enkele werkvormen en huiswerkopdrachten.

Voor meer informatie over vaktherapie verwijs ik graag naar de site van de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie en site over vaktherapie van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen.