Menu Sluiten

Vergoedingen en tarieven voor Paper Soul

Sensorische integratie, vaktherapie beeldend en persoonlijke begeleiding regio Eindhoven

Tarieven sensorische integratie

Consult1 uur85 euro
Onderzoek1 uur90 euro

Omdat ieder SI-onderzoek, plan en vervolgtraject op maat wordt gemaakt, kan de duur en intensiteit variƫren.

Tarieven voor vaktherapie beeldend

sessie1 uur90 euro
onderzoek1 uur90 euro

Vaktherapie beeldend is vrijgesteld van BTW.
Deze prijzen zijn inclusief het gebruik van materialen en gereedschap.

creatieve therapie beeldend

Tarieven voor persoonlijke begeleiding

pgb
Persoonlijk begeleiding wordt vaak vergoed vanuit de gemeente of de zorgverzekering. Zij kunnen een Persoons Gebonden Budget (PGB) toekennen. Omdat ze vaak verschillende voorwaarden en tarieven hanteren, kunnen we samen kijken wat het beste bij jou en jouw hulpvraag aansluit.

Vergoedingen

Voor het aanbod van paper Soul zijn verschillende soorten vergoedingen mogelijk. Hieronder staan enkele mogelijkheden vermeld. Tijdens de intake kunnen we deze nader bekijken. Ik denk graag met je mee of een van deze mogelijkheden voor jou van toepassing zijn. 

De zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden vaktherapie, of te wel beeldende therapie geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket voor alternatieve geneeswijzen. Voor behandelingen die vallen onder het aanvullende pakket geldt geen eigen risico. Bekijk hier de vergoedingen voor vaktherapie.

Het zorgprestatiemodel

Indien je reeds in behandeling bent bij een psycholoog, psychiater of psychotherapeut is de kans groot dat ze werken vanuit het zorgprestatiemodel. Als hier sprake van is, kan de therapie of het onderzoek hierin worden opgenomen. De therapie wordt dan in de meeste gevallen geheel vergoed.

Het Persoons Gebonden Budget (PGB)

Afhankelijk van de indicatie, kan Persoons Gebonden Budget ingezet worden voor verschillende behandelingen bij Paper Soul. Hier kunnen zowel vaktherapie beeldend, sensorische integratie als persoonlijke begeleiding onder vallen. Niet alle gemeenten hanteren dezelfde voorwaarden en tarieven bij het gebruik van een PGB. We kijken graag met je welke voorwaarden op jouw situatie van toepassing zijn. Kijk voor meer informatie op de site van de Sociale Verzekeringsbank.

De Werkgever

Hoewel ze hier niet toe verplicht zijn, zijn sommige werkgevers bereid om financieel bij te dragen aan je behandeling. Daarnaast kan ook via de bedrijfsarts gekeken worden naar compensatie.

Heb je vragen of suggesties?
Neem dan contact met ons op.

Contact Paper Soul