Menu Sluiten

Werkvormen vaktherapie
Paper Soul

Binnen vaktherapie beeldend werken we met verschillende werkvormen. Deze passen we toe binnen de therapie, maar worden ook meegegeven als huiswerkopdracht. Hieronder zijn enkele voorbeelden van werkvormen.

Grotschilderreeks

In deze reeks maak je als het ware een reis. De oefeningen volgen elkaar steeds op en zo verplaats je je steeds een stap verder. Deze oefening kan binnen de therapie of als huiswerkopdracht gegeven worden. Het is wel belangrijk dat dit op initiatief van de therapeut gebeurd met de juiste instructies

grotschilderreeks Paper Soul

Mijn collage
De inzichtkaart

Oefening vanuit de SoulCollage

Bij het maken van deze collage is een manier om contact te maken met je intuïtie. Je verzamelt bestaande afbeeldingen die voor jou opvallen, zo volg je je intuïtie.
Deze oefening kan binnen de therapie of als huiswerkopdracht gegeven worden. Het is wel belangrijk dat dit op initiatief van de therapeut gebeurd met de juiste instructies.
De opdracht: Mijn collage

Geometrische vormen

De Driehoek

Het tekenen van een geometrische vorm kan er voor zorgen dat je meer gefocust raakt. Het geeft je een concreet begin en kan creativiteit opwekken.

Door het volgen van de stappen kom je tot een basis vorm. Deze kan je vervolgens herhalen, inkleuren, vervormen, noem maar op.

De eerste serie is De driehoek

De tweede serie is De verspringende driehoek

De 9 puntige ster

De 9 puntige ster is vaak de basis voor andere vormen. Omdat het een oneven aantal punten heeft kan het een onverwachte wending geven aan bijvoorbeeld een mandala.
Bij de laatste figuur kan je zien op welke manieren je de verschillende punten kan verbinden.

De levensbloem
kan helpen om tot een creatief proces te komen en vormt de basis voor deze platonische lichamen

Klik op de figuur voor de opdracht

Bouwplaten

Geometrische vormen kan je ook ruimtelijk maken. Je kan de vorm van de bouwplaat over te trekken op een materiaal naar keuze.
Knip of snijd deze uit. Nu heb je een basis van om de geometrische vorm ruimtelijk, of ook wel 3D te maken.

Kubus
4 vlak

Dodecaëder
12 vlak

Piramide
Tetrahedron

Icosahedron
20 vlak

Contact Paper Soul
Neem contact op met Paper Soul